Nieuwbouw 2MASTERS

Familie Tijhuis keert met 2MASTERS terug naar naar ’t Lochter

2MASTERS, het bedrijf van Erwin en Dinand Tijhuis en hun vader Jan heeft een kavel van ca. 5000m2 gekocht op bedrijvenpark ‘t Lochter in Nijverdal. Op deze kavel, tegenover FarmFood, wordt nog dit jaar gestart met de bouw van een bedrijfspand waarin onder meer machines worden gebouwd voor de kunststofproductie. Met name de toevoeging van additieven aan polymeren is een specialisme waarmee 2MASTERS zich onderscheidt.

Jan Tijhuis heeft in het verleden zijn sporen verdiend in de kunststofwereld met de oprichting van meerdere bedrijven waaronder Polymij, dat tegenwoordig opereert onder de naam Euromoulding, en nog steeds gevestigd is op bedrijvenpark ‘t Lochter.
Voor de toekomstplannen van 2MASTERS biedt de huidige locatie in Rijssen te weinig ruimte en mogelijkheden. Behalve extra productieruimte creëren wil 2MASTERS ook investeren in het hergebruik van restwarmte voor haar bedrijfsprocessen. Nu gaat nog veel te veel warmte via koelers verloren. Op ‘t Lochter krijgt de onderneming de ruimte om die ambities waar te maken.

Namens de gemeente Hellendoorn sprak burgemeester Anneke Raven haar blijdschap uit over de terugkeer van de familie Tijhuis naar Nijverdal. De kavel wordt een dezer dagen officieel getransporteerd en de verwachting is dat na de zomer van 2022 het pand in gebruik kan worden genomen.

Naast 2MASTERS gaan ook Leferink, Outdoor Gigant en Rozendom Campers binnenkort starten met nieuwbouw op ‘t lochter. De infrastructuur is zo goed als klaar en over de laatste kavels wordt op dit moment onderhandeld.